Jdi na obsah Jdi na menu
 

10. 3. 2021

Den otevřených dveří a zápis do 1. třídy ZŠ Železný Brod, Pelechovská 800

Den otevřených dveří a zápis do 1. třídy ZŠ Železný Brod, Pelechovská 800

           

Vážení rodiče,

epidemiologická situace nám již druhým rokem neumožňuje uspořádat Den otevřených dveří, který se těšil velké oblibě a umožňoval předání všech potřebných informací k výběru budoucí školy. Přesto nechceme, abyste o tyto informace přišli. Zde, na našich webových stránkách www.zspelechovska.cz v sekci O škole naleznete odkaz na Den otevřených dveří. Pod ním se nachází prezentace a krátké informativní video (bude v nejbližších dnech umístěno). Zde byste měli najít většinu odpovědí na Vaše otázky týkající se výběru školy. Jelikož jsme nakloněni osobnímu jednání a zodpovězení všeho, co Vás zajímá, tak Vám rádi umožníme i návštěvu naší školy s předáním potřebných informací. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat a dohodneme si společně termín na osobní schůzku. Zde bude nutností dodržet všechna vládní nařízení k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví. Kontaktní údaje na vedení školy naleznete na výše uvedených webových stránkách.

 

Každoročně jsme pro děti, které se rozhodli pro naši školu a přišli k zápisu, připravili pohádkový zápis. Zde pohádkové bytosti provedly děti „přijímacím rituálem“, společně splnily připravené úkoly a odnesly si velké množství zážitků a odměn. Pro děti byl tento den příjemným vstupem do školního prostředí a paní učitelky si během něj ověřily připravenost dětí na zahájení vzdělávání v základní škole. Bohužel, ani letos nám není situace nakloněna a zápis musí proběhnou elektronickou formou. Co potřebujete vědět: Termín zápisu je od 1. 4. do 16. 4. 2021. Zápis je určen pro:

  • pro děti narozené v období od 01. 09. 2014 do 31. 08. 2015
  • pro děti s odkladem povinné školní docházky z loňského roku

Jak na to?

Navštívíte naše webové stránky www.zspelechovska.cz, kliknete na odkaz:

https://aplikace.zapisyonline.cz/SOL/PublicWeb/zspelechovska/KWE015_Prihlaska.aspx?ID=4485

a zobrazí se Vám formulář, ve kterém vyplníte potřebné osobní údaje včetně kontaktních informací. Zde vyberete, zda žádáte o přijetí k povinné školní docházce nebo o odklad povinné školní docházky. Tento formulář se poté ihned automaticky odešle do systému naší školy. Následně si ho stáhněte do počítače a doplňte zbývající údaje. Po vyplnění formuláře už zbývá pouze dokončení formální části, a to podpis zákonného zástupce dítěte. Vyplněný pdf soubor si můžete vytisknout a do naší školy ho doručit či odeslat poštou. Podepsat ho lze ale i elektronicky a zaslat e-mailem. V případě, že nemáte možnost tisku, pošlete dovyplněný formulář na mail skola@zspelechovska.cz, zde ho vytiskneme, zavoláme Vám a dohodneme společně termín, kdy formulář ve škole podepíšete.

K zápisu budeme dále potřebovat kopii rodného listu. V případě, že budete žádost posílat elektronicky, kopii rodného listu přiložte do přílohy. V případě, že půjdete do školy formulář podepsat či odevzdat osobně, vezměte kopii rodného listu s sebou.

Zákonní zástupci dětí, kterým byl odklad ve školním roce 2020/2021 povolen, vyplní zápis opět i v tomto školním roce.

V případě, že si nejste s něčím jisti, volejte a my Vám rádi pomůžeme.

Těšíme se na Vás i Vaše děti, až se osobně setkáme u nás ve škole.

 

 

S pozdravem Mgr. Milan Hlubuček, ředitel školy a Mgr. Tomáš Hartl, zástupce ředitele